Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Syyssaunaseminaarin satoa
Gisapuisto, ”Teurastamo” ja Lahden yö 22.10 – 23.10.11 klo 12.00-05.00
(seminaariguvia gatseltavana < Guvia sivulla!)

Taas vietettiin yksi mieleenpainuva Goodies-tapahtuma, eli syksyn saunaseminaari. Kyseessähän on aikuisten perhetapahtuma johon osallistumisoikeus on vain ja ainoastaan G-miehillä ja G-naisilla. Mimmejä harvemmin näkee kuten ei nytkään, mutta äijiä oli taas tälläkin kertaa parikymmentä.
Tyttöjäkin mielellään kaivattaisiin kun viisi vuotta sitten tuli hommattua Teurastamon viihdehuoneeseen tanssitanko ihan heitä varten ja kiva olisi nähdä välillä vastakkaistakin sukupuolta kiipeilemässä putkella. Tosin kiitosta täytyy antaa kyllä ukkeleillekin jotka vuodesta toiseen ovat jaksaneet esitellä kuvioitaan, mutta nyt alkaa jo monelta ote lipsua ja Gaunottaria  kaivattaisiin tilalle.

Yleensähän näistä tilaisuuksista on raportoitu varsin niukasti, mutta nyt G-toimituksessa on siirrytty ”nykyaikaan”. Maksukanavia kun löytyy telkkurista, netistä, ai-padista ja vaikka mistä pilvin pimein, niin myös meillä päätettiin perustaa oma maksullinen ”Paljastusganava” = Pasga.
Ideana on että Pasgan sivustolla kerromme kaiken rehellisesti mitä Teurastamolla ja muissa oheistoiminnoissa tapahtui. Jopa henkilökohtaisella tasolla pystymme tarjoamaan varsin kattavan paketin. Osasta jopa ”kuvatodistuksetkin” löytyy.

Toimi siis näin!

Avataksesi sivut girjaudut ensin Pasgan-jäseneksi. Tämä onnistuu parhaiten maksamalla Goodiestilille 20 euroa.
Tämän jälkeen saat G-toimituksesta sähköpostia josta tulee lupa esim Saunaseminaariraportin ostoa varten. Ja se mikä tässä on hienoa niin heti alat saamaan Pasgaan kirjautuneena jäsenetuja tilauksista.
Tässä muutamia hintaesimerkkejä jäsenille:
- Saunaraportti 10 euroa (norm 50eur)
- Fc Lahti-pelin gommellukset 5 eur (norm 45eur)
- Henkilökohtaiset töppäykset 1-25eur per henkilö. Saunaraportissa tulee osallistujalista josta vain klikkaat nimen kohdalta ja kun kyseinen rahasumma on kirjautunut G-tilille niin saat  henk.koht.hölmöilyt tarkkoine kelloaikoineen. Mitä kalliimpi hinta sitä mehukkaammat jutut.
- Yhdistetty ravintolaraportti (Santa Fe, Teerenpeli ja Armas) 3 euroa (norm 43eur)

Liity mukaan ”tirkistelemään” suosittelee G-toimitus


Mutta ei huolta, sillä annamme kyllä ”siistejä perusraportteja” tapahtumista jatkossakin.

Eli lyhyt tiivistelmä päivän tapahtumista.

Mölkkyyn saatiin ehkäpä yllätysmestari. 7 Gisailijaa ja haastavalta laattalattialta pomputteli Tipi Mäntynen voittoon elämänsä ensimmäisessä virallisessa Mölkkykisassa.
Sekös hieman karhensi muita G-miehiä kun Tirppenillä on myös voimassa oleva Lataamon passi, mutta eipä uskaltanut poika omistaa voittoaan Lataamo-vetäjälle Jage Ropposelle.
Gaksoisgansalaiselle annettiin kyllä reilusti perinteiset ”G-onnittelut: Pöllöllä kävi pöllön tuuri.
Täydelliset tulokset voi ostaa… no olkoon julkastaan ne jossain vaiheessa ilmaisilla G-sivuilla. Mainittakoon että toiseksi lähimmäksi (45) voittopaitaa
nakkasi takavuosien kaksoismestari Masu.


Fc Lahden peliäkin käytiin läpyttämässä 12 miehen voimin. 9 istuskeli nautiskellen pitkissä kalsareissa mutta 3 urhoollista veti tangoissa. Ei kuulemma ole enää mitään väliä ”pelit on jo pelattu”. Mutta kesken matsia piti kuitenkin lähteä saunan lämmitykseen.

Vuoden Futariksi valittiin pelaaja-äänestyksessä pitkän linjan G-mies Lordi Sillanpää.  Voisipa jopa sanoa että”Bridgehead” teki ”Ison Jytkyn” sillä äänivyöry oli niin huima.

Myös syksyn Glofkisojen parhaat palkittiin asianmukaisilla mestaruustakeilla ja rahapalkinnoilla. (Gatso lisää uudesta "Guvia" sivustamme.)

Suomi-Viro naisten futisveikkauksessa osoittautui taitavimmaksi Mimmiasiantuntijaksi Jygä Ryttäri joka korjasi muhkean n. 30 euron potin puhtaana lompsaan.

Perinteiset ja värikkäät Mahtiarpajaaset olivat taas illan kohokohta. Yhteistyökumppaneiden avulla oltiin taas saatu loistavat palkinnot ja niitä riitti kaikille runsain mitoin. Eniten mielenkiintoa ja ihastusta herätti Lahden edullisimman tavaratalon Kärkkäisen lahjoittamat luottokortin nostotikut.
Tikuilla on hyvät mahdollisuudet päästä legendaaristen palkintojen joukkoon, joista esimerkkeinä voisi mainita Yhdistetty erotiikka- ja satiaisen tappajalätkä. Myös palovaroitin/nastapurkkiyhdistelmä keräsi aikanaan paljon ystäviä. Eikä yhdistetty kenkä/oksennuspussikaan huono ollut. Onhan niitä paljon muitakin mutta niistäpä saadaan lukea jatkosta maksullisilta mutta edullisilta Pasgan sivuilta.
Jännitysnäytelmä päättyi illan ainoaan hiljaiseen hetkeen kun kaksi arpalippua oli jäjellä. Terppa Laitinen ja Lordi Sillanpää jännittivät kumpi saa Italian futismaailmanmestarin ja Roman ikonin Francesco Tottin pelipaidan ja lippilakin ja toiselle jäisi ”vain” FC Lahden lippis ja Litti Litmasen nimmarilla kirjailtu jalkapallo.
Henkeäsalpaava odotus ja kaksikon kuuluvat sydämentykytykset päättyivät kun arpajaisten kolmonen Tipi Mäntynen luki lipukkeesta Sillanpään nimen. Lordille siis Tottia ja Terolle Littiä.

Pizzojen, saunajuomien ja irtokarkkien nautiskelujen lomassa pidettiin ”virallinen” tilaisuus jossa saatiin asiallista palautetta kesän toiminnasta ja kaikenlaisia ehdotuksia tulevaisuudelle.

Loppuhäppeninki vietettiin Lahden yössä ja siitähän voit siis lukea Pasgasta.

Suuret kiitokset yhteistyökumppaneille ja paikalla olleille lämminhenkisestä ja mieltä rentouttavasta tapahtumasta.

Yleisarvosana

------


1. Glofmestaruusgisat
Taggulassa la 10.9.2011


Hyvät Gloffarit,


Kiitokset hyvähenkisestä herrasmies taistosta. Ryhmä kolmellakaan ei ollut epäselvyyksiä mielestäni kuin vain väylillä 1,2,4, ja tietenkin perillä. Kuka merkkasi ja mitä merkkasi, pääasia että sopu löytyi alle puolen tunnin joka on se kriittinen raja kilpailun diskaukseen.
 

Mestaritkin löytyivät eri sarjoissa:
 
Pistebogey Glof suurmestari 2011:
1. Musti  36 pistettä

2. Kapa   32
3. Punni  31
4. Tykki   29
5. Terppa  28
6. Jami    26
7. Jykä    26
8. Väiski 24
9. Jylpy   23
10. Jallu   23
11. Make T   16
12. Kaapo   16
 
Lyöntipeli Glof suurmestari 2011:
1.   Punni Punk Kallioinen    94 lyöntiä

2.   Tykki  96
3.   Jami  98
4.   Jylpy  101
5.   Tero VG  109
6.   Jykä  115
7.   Musti  117
8.   Väiski  124
9.   Kaapo+ Gaddie  151
 
 
Joukkue kilpailu (Ryhmän pistebogey keskiarvo)
1.   Musti,Make,Tykki   27,0

2.   Jami,Punni,Jallu      26,6
3.   Terppa, Jykä,Väiski   26,0
4.   Kaapo,Kapa,Jylpy    23,6
 
Pisin draivi = Glof Goodiesien vahvin mies:
Kapa Lahtela   n. 194 m

ylämäkeen ja märkään kenttään ja silmät kiinni = erittäin hyvä suoritus
 
 
Lähimmäksi lippua= Glof Goodiesien rautagunggu:
Musti Mustonen  n. 5,40 m

alamäkeen ja märkään kenttään ja silmät kiinni = erittäin hyvä suoritus
 
 
Kiitokset vielä kaikille ja Vuonna 2012 uudelleen ainakin yhden kerran. Ehdotan, että sovimme jo nyt  Syyskuun toisen lauantain viralliseksi Glof mestaruus päiväksi. Eli siirtäkää halkotalkoonne johonkin toiseen päivään.
 
 
Järjestelytoimikunnan (Tero, Jykä,Musti ja Jami) puolesta
Jameson

Annetaan yleisarvosanaksi: Giva päätös

FC Goodies-King Kongs 3-1 Walton Venue 06.09.11

Ei päästy tänä vuonna 40v futiksen mitaliotteluihin, mutta mehän ollaankin melkein kaikki jo yli viiskymmentä, joten siinä kai syy. Mutta jos olisi ollut viiskymppisten sarja niin varmasti oltaisiin ”läpysköistä” taisteltu. Viides sija kuitenkin tuntui maistuvan joukkueelle, vai maistuiko enemmänkin cokikset, lonkerot ja oluset jotka johtoporras kiitokseksi kaudesta tarjosi. Tosin tuleehan siitä vielä saunailtakin lokakuussa.

Yllättävää kyllä niin ainoastaan kolme vaihtomiestä muun kokoonpanon lisäksi oli saatu paikalle, eikä peliin Gutsuvieraina kutsuttuja Kaukkarin miehiäkään näkynyt yhtään paikalla.

Alkuhan oli heti G-miesten hallintaa, niin kuin koko peli, mutta vastustaja iski vaarallisilla pistoilla. Heti ensi minuuteilla huimaan torjuntavireeseen päässyt Lordi Sillanpää ohjasi ”katsetorjunnalla” Kinkkarilaukauksen tolppaan. Mutta hetkeä myöhemmin King Kongs iski taas ja tällä kertaa oli tuloksena maali.
Eli täysillä oli lähdettävä takaa-ajoon. Hyvin liikuteltiinkin palloa, mutta viimeistelyssä oli toivomisen varaa. Ja vastustajan veskari oli hyvin ajan tasalla ja hoiteli ilmapallot tyylikkäästi hyppysiinsä.
Ja niinhän siinä yleensä käy (tai ainakin joskus), että ”tappava Goodies-kidutus” loppujen lopuksi  tuottaa ”mestauksen”.
Ankaran ja taitavan painostuksen jälkeen Teppo Melchy nousi tyypillisesti ranskalainen vasen jalka edellä ja syötti upeasti Hartsalle joka ohjasi helposti pallon maaliin.
Ja lisää saatiin nopeasti. Joukkueen Pelaaja-Manageria rikottiin nilkkarappauksella vastustajan maahanmuuttajan toimesta (Kinkkarien veskari kertoi pelin jälkeen, että jalkoihin potkiskelu kuuluu heidän kulttuuriinsa ja sitä kyllä riitti koko pelin ajan. Liekö ollut Gaddafin miehiä? Toim. Huom. )  keskialueella ja erikoistilanteeseen keskittyi ainoastaan Luoman Hartsa joka  joko keskitti tai näki loistavalla pelisilmällään että veskari oli ulkona. Sinnehän se leijaili maaliin ja Mahtialan poika tekaisi toisen maalinsa.

Puoliajalle siis siirryttiin Goodies johdossa. Nyt jopa juteltiin ihan peliasiaa ja kehuttiin kolmiopeliä, mutta myös ihmeteltiin mikä on tuo lila kassi joka ei yleensä ole pelaaja-aitiossa. Manageri ilmoitti että kassiarvoitus ratkeaa pelin jälkeen jos voitto tulee.
Myös Botswanasta lomailemassa ollut G-ambassadööri Arska Kalmari ehdotteli että pelattaisiin enemmän Afrikkalaistyylistä taitojalkapalloa, hän näyttää mallia, mutta myös samaan syssyyn valitteli Suomen kylmiä säitä eikä yhdet pitkät kalsarit meinaa verkkarien alla riittää.

Toisella puoliskolla ”kidutus” edelleen jatkui. Hyviä maalipaikkoja oli mm. Dalle Tuomisella jonka legendaarisessa puolivolleypolkupyöräpotkussa jalka ei noussutkaan enää tarpeeksi korkealle ja veto jäi torsoksi. Liekö juuri mittariin tullut 50v vaikuttanut häiritsevästi asiaan.
Myös Vänkä Mäkisen tekninen polvella haltuun ja veto ei verkkoa heilauttanut.
Päättyihän painostus kuitenkin ”teloitukseen” kun Reiska Reinikka nousi tyypilliseen tapaansa laitapakkina ylös ja kaunis takaviistosyöttö löysi Kapa Lahtelan ”monon” ja siellä lepäs.

Ansaittu 3-1 voitto kauden päätösottelussa sai pelaajien suut messingille ja iloisesti ”pusipusit” vaihdettiin. Olihan kauden tavoite, sarjapaikan säilyminen saavutettu.

Myös lilakassin sisältö saatiin selvitettyä kun huoltoporras kaivoi erilaisia palauttavia urheilujuomia nautittavaksi.
Mielenkiinnolla jäädään odottamaan kauden päätöstilaisuutta (22.10) Suursaunaseminaaria jossa kauden paras pelaaja palkitaan, sillä ehdokkaita tasaisesta massasta on todella paljon. Eli sallittua äänien voiteluaikaa on vielä runsaasti jäljellä.

Mestauskirvestä heiluttivat:
Lordi, Reiska 0+1, Tipi, Arska, Hartsa 2+0, Musti, Vänkä, Kapa 1+0, Dalle ja Teppo 0+1

Myös kannustuspuolella nähtiin ilahduttavasti yksi ihminen kun jalkavaivainen Mäksä Mäkipää tuli ihastelemaan joukkuetovereittensa potkiskelua.

Pannaan tästä pelistä
Geetä ja koko kaudesta .


G-miehet valitsi finalistin
FC Goodies-FC Flyers 30.08.11 Walton Venue 1-0

Harvoin on tänä kesänä G-Managerilla nähty suuta niin messingillään kuin tiistai-illan varsin merkittävän jalkapallo-ottelun jälkeen.
Merkittäväksi ottelun teki, että Flygareilla oli voitolla mahdollisuus päästä sarjan finaalipeliin. Ei Managerilla mitään henk.kohtaista vastustajaa vastaan ollut, sillä olihan edellisenä lauantaina istuttu kättä kaulaa sulassa  sovussa Santa Feen pyöreän pöydän äärellä. Sen verran täytyy kuitenkin myöntää, että puhuimme tulevan matsin pelitaktiikasta varsin avoimesti, jota emme kuitenkaan noudattaneet. Eli päästiinpä varsin vekkulisti naruttamaan Lentäjän Poikia.

Alkukipinät hyvälle pelille antoi maalivahtimme Lordi Sillanpää joka jatkoi siitä mihinkä edellisessä matsissa jäi. Muutaman pelatun minuutin jälkeen aivan uskomaton lähestulkoon ”spaghaattitorjunta”. Jos topattuja maalivahdintorjuntahousuja ei olisi ollut ja nakuna esiintynyt, niin varmasti olisi pussit raapasseet maata. Jorma Uotinenkin olisi varmaan räväyttänyt täydet pisteet teknisestä suorituksesta.


Eipä kehdanneet kenttämiehetkään sen jälkeen velttoilla. Varsin nimekkäällä miehityksellä pelannut Flyers-ryhmä saikin pian huomata että ”vanhusten” kanssa ei päästäkkään tänään helpolla. Pallohallintaa heillä oli mutta loistavasti koko pelin ilman vaihtoja uurastanut puolustuslinjamme Hartsa, Reiska ja Tipi oli ohittamattomia.

Kun keskikentän monesti hiukka näkymätöntä työtä tehneet Mäksä, Waltsu, Jusa ja Jylpy ottivatkin pari napsua näkyvämmän roolin, niin palloja saatiin kivasti varsin tehokkaasti paikkoja hakeneen kärkikaksikkomme Vänkä Mäkisen ja Teitsi Teivaisen ulottuville. Targetpelailua parhaimmillaan.
Niinhän kova tsemppaaminen palkittiinkin, kun kovan prässin jälkeen oivaan syyskuntoon päässyt ”Luuviulu” Mäkkäri Mäkipää sai sijoittaa pallon lähes tyhjään maaliin Teitsin namupassista.

Puoliajalla Gundien energisyys ja toverihenkisyys oli aistittavissa kun Loordikin pyysi jonkun sitomaan kengännauhojaan kun nivuset on vielä tulessa ”alkuspaghaatista”, niin heti oli moni auttamassa urheilija-ystäväänsä.

Toisella puoliskolla riitti jännitettävää ja etenkin katsomossa istuneille Kaukkarin pelaajille, jotka runsaslukuisina oli saapunut paikalle seuraamaan pystyisikö G-joukkue pelaamaan heille finaalipaikan. Tasapelikin riittäisi.

Paikkoja oli puolin ja toisin. Läheltä piti huokaukset suhisivat tyynessä elokuun illassa, mutta loppurääkäsyt päästi ilmoille G-joukkue kun hyvin viheltänyt erotuomari vihelsi kumeaan pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi. Kyllä pelaajistakin näki että riemukas voitto otettiin ja se tuli loistavalla taistelupelillä.

Hiukan sääliksi kävi vastustajia kun kuppiloissa näkyvät yleensä niin nauravat naamat olivatkin nyt suupielet alaspäin. Ihan kuin porttikielto olisi mätkästy. Olkapäitä tarjottiin, mutta ei oikein kelvannut.

Kaukkari-miehet sen sijaan hyppivät ja kiljuivat riemusta ja piikkiä luvattiin pitää auki lähikuppilassa seuraavan tunnin. Eipä vaan kukaan muistanut käydä ravintoloitsijalle kertomassa ja niinpä hiukan pettyneinä kaivelimme omia kukkaroitamme.
No onnea kuitenkin Kaukkarille finaaliin ja Flyersille pronssimatsiin.

Mitaliotteluiden järjestelemisestä vastasivat:

Lordi ”Spaghaatti” Sillanpää, Tipi, Hartsa, Reiska, Vänkä, Mäkkäri 1+0, Jusa 50v, Jylpy, Teitsi 0+1 ja Waltsu

Manageroinnista vastasi jo lauantaista asti myyräntyötä tehnyt Iso G Mustonen

Fanipuolella tehtiin kesän yleisöennätys. Peräti 7. Kaikki oli tosin Kaukkarilaisia jotka varsin FC Lahtifanimaisesti kannustivat G-miehiä.
Johtoporras ja pelaajat kiittävät nöyrästi ja toivottavat koko joukkueen Gutsuvieraina tervetulleeksi ensi tiistaina pelattavaan kauden viimeiseen Goodies-matsiin Kinkkareita vastaan. Ja tietysti ”stadionin” parhaille paikoille.

Eihän tästä voi antaa muuta kuin täydet
     Kermavaahdosta Kermaviiliä

Walton Venue 23.08.11 FC Goodies – Kermavaahto 2-1

Lähes kaksi kentällistä saatiin vatkaamaan Kermavaahtoa sekaisin tiistain keskikastin joukkueiden kohtaamisessa. Tiukasti jouduttiinkin kirnuamaan ennen kuin niukka voitto saavutettiin.

Pelihallintaahan taas G-miehillä löytyi mutta se viimeistely jälleen ontui. Osasyynä oli kyllä Spermavaahdon loistava maalivahti joka maalinedustan isosta kuralätäköstä huolimatta teki loistavia heittäytymistorjuntoja. Meidän tämän kertaisella ”reppurilla” Lordi Sillanpäällä pysyivät pelivehkeet puhtaana aina ottelun viimeiselle minuutille asti. Paidanpesuista vastaava huoltoryhmäkin oli mielissään ettei Lordin kamoja tarvii pestä.

Vaikka peli pääasiallisesti pyöri tehottomasti naapurin päässä, niin loppuhetkillä Kermaviileillä oli kuitenkin loistava tasoitusmahdollisuus. Vastahyökkäyksellä pääsivät viholliset aivan maalintekoetäisyydelle. Pallo pysähtyi muutaman metrin päähän maalista vesilätäkköön.
Kumpi ehtisi ennen palloon, vastustajan kärkäs hyökkääjä vai torjunta-asennossa odottava maalivahtimme Sillanpää?
....

Lordilta vaadittaisiin kuitenkin heittäytyminen kuralätäkköön! Eli torjunta-asu rätvääntyisi ja alkkaritkin varmaan kastuisi. Mitä sanoisi huoltoporras? Menisikö kalsaritkin pesuun? Ja vitut! Seuran etu edelle! Muikkusukellus veteen ja ”käsipohjakaapasulla” pallo haltuun. Siinäpä taisi ratketa että täydet pinnat saatiin kotiaviemisiksi.

  (Argistoguva Sangarista auringoisilta geleiltä)

Kenttäpelaajista ei viitsi mainita kuinka moni sössi varman maalipaikan tai antoi lukemattoman paljon harhasyöttöjä. Ehkäpä Mäkkäri Mäkipäätä voi kehasta kun tekaisi meidän molemmat maalit. Teitsi ja Reiska avittivat.
Johtoporras antoi kuitenkin hiukka plussaa voitosta. Seuraavat treenit pidettäisiin vasta huhtikuussa 2012 vaikka kaksi matsia on vielä jäljellä. Kun vielä tyttöjoukkuekin tuli viimeksi tunnin myöhemmin Persson Pitchille , niin halutkin väheni rinta kaarella pallon perässä juoksemiseen. Joten tarkoittaneeko tämä myös sitä ettei yhteisharjoitukset olleetkaan toivotun hedelmällisiä likkojen mielestä?

Girnuamassa olivat

Lordi ”Muikku” Sillanpää, Dalle, Tipi, Reiska 0+1, Terppa ”pakkeja vaihtoon” Laitinen, Teppo, Väiski, Musti, Vänkä, Mäksä 2+0, Kuide ja Teitsi 0+1

Fanituspuolella sivuttiin kauden pohjanoteerausta. Ei yhtään paikalla.

Annetaan nyt kuitenkin Lordin ansiosta: Mitaliganta
avattiin uudessa lajissa!

GyyggäGee-Cherry 3-1
Kyykkäsarjan pronssiottelu Gisarissa 18.8.2011

Liigan uudessa Kyykkä-sarjassa männä viikolla hävitiin semifinaalissa Pepposille selkeästi 3-0 ja päästiin pronssimatsiin wanhaa tuttua Cherry FC:tä vastaan. Peipposet pokkasivat loppupelissä hopeat ja kultaa vuoli Dynamo.

Vettä vihmoi taivaalta ennen peliä, mutta onneksi se hiljeni matsin ajaksi.
Ennen peliä pohdittiinkin Cherry-kapteeni Pörrön kanssa voisiko tässä soveltaa Lex-H2O: "Sateen sattuessa pronssit arvotaan".


Pilvet kuitenkin sulkeutuivat, ja eikun kentälle... ja niinhän siinä gävi... jo pari viikkoa sitten oteltu ystävyysmatsi näytti suunnan: GyyggäGeelle pronssit gaulaan 3-1 voitolla Cherrystääää!!

Edes  ´76 gesän Cherry verkkariin sonnustautunut Jage saanut
perperiporukkaa riittävän kovaan tagaa-ajoon, vaikka gannoille pääsikin.

Geemiehet veivät kaksi ekaa erää melko vaivattomasti.
 
Ekassa erässä tosin taidettiin heittää kesän vuoropariennätys. Molemmat huiskivat gerttuaan muualle paitsi pulikoihin, mutta loppuivathan ne viimein
ja geeltä ensimmäisenä.
Pientä hakemista oli alkuheitot, joissa mm Jameson hämäsi vasurillaan tarmokkaasti ja sai Cee-miesten vaihtopenkin nilkkoihin ja polvilumpioihin vipinää gertun lentäessä kuin apache-heligopteri targettia kohden.

Kahden erän jälkeen tantereeseen piirretyssä tulostaulussa G 2 - C 0.

"Äkkiähän tää meni..." tuumasivat geemiehet mielissään, mutta Ceemiehet näyttivät mistä se gerttu pissii. Alkuerissä hyviä länkiä ja pomppuja tehneet
kirsikkapojat ryhdistyivät ja veivät kolmannen erän nimiinsä.

Tilannne tiukkenee...2-1.

("Perengeles.. tätä ei kyllä sössitä...")

Neljäs erä alkoikin geeleirissä murheellisesti...Ceeleiri niitti klapeja pihalle tasaseen tahtiin... (Alkoikin spekutlatsiaano, millä gogoonpanolla viidenteen mennään..) Tämä turina oli turhaa... Gerttu alkoi löytää targettinsa myös
geemiehillä ja pajatson tyhjentyessä oltiinkin todella jännässä tilanteessa:

Cee putsasi ruutunsa kolmella heittäjällä, mutta geellä oli tasoittava vuoro ja
kaksi palikkaa poistettavana.... Eli kolme heittäjää max ja päästäisiin tasoihin.
Jos menee kahdella viskaajalla niin tulee voitto...

Ensin Jygä tekee taktisen vedon ja vetäisee etukentältä  hole-in-one tyyppisesti klapin pihalle...  Sitten tarttuu gerttuun Tapanilan GennelGeetä siviilissä edustava Iso-Wee-Walton... Ei pojalla gäsi tärissyt vaikka autolla joutuikin tulemaan kisariin!
Hieno heligopteri tagagentälle, osuma santaan 2 cm ennen pulikkaa joka kimpoaa maisemiin.... Jeeesss!!...Riemurinki koolle ja sankarin viitta Waltonin leveille harteille!!

Pronssia voittamassa:
Walton, Jygä, Jameson, Punni, VG-Laitinen, Masu, Teitsi.
Kotona oli jännäämässä tekstareiden äärellä IsoGee.
(Extra: Edellisen kerran Punni oli pogannut  liigamitalin  joskus parikytvuotta sitten kössissä... taas tuli palkintokaapin täytettä..)


Sen verran magealle maistui tämä seuran 110. mitali, että toimittajamme korviin kantautui  Kisarin kahviossa kommentti eräältä vanhalta viirupaitafanilta: "Taidankin ryhtyä gyygän kannattajaksi!"
....Sillälailla. Govaa on!


"No moi Orvoggi...joo just päätty...turpiin tuli...
no niin niin...kyl mä tiedän, geemiehet johtaa tän kauden
kokonaiskisaa jo 6-2... no mä tuun kohta ...no niin mäkin sua!"


Mitähän se Jage piirteli santaan? No tätä tietysti!:

Ei voi kuin antaa täydet:Gangolan gesägirjeenvaihtajan gaksoisraportti:

Goodies-Zero 0-11
Ti 16.08.11


Ekan jakson alku sujui voimakkaiden ja väärien otteiden sekä Zeron kolmen maalin merkeissä. 3-0 johdossa ollut joukkue teki turhia
vääriä taklauksia ja sai muutaman G-miehen hermostumaan.
Tipin ja yhden zerolaisen saatua varoituksen peli rauhoittui. 1. jakson vika 20 min meni maalittomana. Toisella jaksolla G-selkäranka naksahti. Maaleja syntyi rutkasti. Ottelun G-kirjuri Gaapo sai maaleille seuraavat minuutit:
6, 8, 10, 14, 18, 22, 27, 29. (ota tästä lottorivi. toim huom)

Ei auta paljoakaan kertoa, että meilläkin taisi olla 3 ylärimaa.

3 matsia jäljellä. Toivottavasti saamme silloinkin jalkeille vaihtomiehiä. Nyt mukana mv Kapa ja 2 kentällistä.

Kerrotaan vielä, että pyörityksessä olivat vänkä, Reiska, Väiski, Tipi, Teppo, Terppa, Väiski, Mäkkäri, Kuide, Ana, Jusa, Teitsi ja Loordi.

Sata-Häme Soi:Goodies-Kaukkari 3-5

Ti 09.08.11


Peli alkoi tapahtumarikkaasti: 2min 0-1 kulman jälkeen,
6 min Mäkkäri Reiskan syötöstä, 8 min 1-2 maalialueella tapahtuneen
möhläyksen seurauksena. 22 min vastustamaton alanurkka 1-3.
Kuittaus 24 min kohdalla 2-3:en oli Mäkkärin huikea veto lähes
puolikentästä ylänurkkaan. Toisen jakson alun pyöritys vei pallon jälleen maalimme alanurkkaan. Puolivälissä saimme rankkarin hienon yhteispelin seurauksena Mäkkäri-Kuide yhdellä-Vänkä irti ja
alueella rappaus nurin. Tilanteesta olisi voinut antaa punaisenkin.
Rankkari tuli ja Mäkkäri täydensi hattutemppunsa. Lopun tasoitusyritykset loppuivat hieman tuomarin avustuksella, selvästi
sivurajan yli ollutta palloa ei tuomittu meille ja jälkitilanteesta
syntynyt 3-5 -maali jäi matsin viimeiseksi.

Keväästä parannettin selvästi.  Siitä hyvästä:


Matsissa mukana Loordi, Vänkä, Kuide, Tipi, Mäkkäri, Teitsi, Terppa, Reiska ja Waltsu.Krouvin kosto

Ti 02.08.11 Gankolan Walton Venue
FC Goodies - Saks.Krouvi 0-8

Krouvi oli tullut kostamaan kevään tappionsa oikein miehissä,
ei tainnut olla ihan kolmea kentällistä ukkoja, mutta ei paljon muutakaan.

Me saimme ainoan vaihtomiehemme, kun peli oli jo käynnistynyt ja
yksi maalikin taisi olla jo omassa verkossa.  Olimme jalalla vähän jäljessä muutamassa tilanteessa
ja muutama kohtalokas harhasyöttö tuli tehtyä ja pari maalia taisi olla paitsoita, vai olikohan se niin,
ettei paitsioita olekaan pienellä kentällä.  Vastustaja oli yksinkertaisesti parempi ja laukoi ajoittain aika kovaa.
Joka tapauksessa tuomarin laskelmien mukaan ottelu päättyi 0-8 (0-5).

Hikoilemassa olivat Kapa, Tipi, Väiski, Vänkä, Waltsu, Mäkkäri, Kuide ja Loordi

kyllä!:

Gyyggärit Mitalipeleihin
Gyyggä Goodies-Rihlat 3-1 Gisapuisto 29.06.11

Toimitus on lomilla mutta silti pyrimme pitämään lukijamme ajan tasalla mitä G-maailmassa tapahtuu.
Keskiviikkona varmistui että K-liigan ensimmäisessä Kyykkä-sarjassa joukkueemme eteni hienosti mitaliotteluihin. Tämä tapahtui Rihlojen kustannuksella joka helteisessä Gisapuistossa nujerrettiin 3-1. Alkusarjaan tuli siis kaksi voittoa ja yksi tappio. Lohkokakkosina siis kohdataan toisen lohkon ykkönen joka ei vielä ole selvillä.

Rihlapeli ei paljon kertonut todellisesta osaamisestamme sillä vastustajalla ei ollut täyttä joukkuetta ennen kuin katsomosta saatiin täydennysmies lisäksi. Sattui kyllä olemaan ihan pelimies mutta ei sekään auttanut Goodiessien tasaista voimakuusikkoa vastaan. Välillä siinä vähän heitot ja ajatukset karkailivat, mutta aina löytyi kyvykäs paikkaaja tilalle.
Havaittavissa oli myös, että koska peli on varsin uusi meidän harrastustoiminnassamme, niin heittotyylitkin olivat välillä varsin hakusessa.
Ehkäpä hämmästyttävin ja mieleenpainuvin sekotelma löytyi Nastolan ”ihmepojalta” Jami Smahlilta. Vasenkätisenä heitto lähti ”väärältä” puolelta rystyn ja oikean käden kämmenen vippauksella. Palikoita kyllä liikkui kauniisti KENTÄN ULKOPUOLELLA. Jami kyllä väitti ettei Nastolassa ole parempiakaan löytynyt vaikka seudulla asuu paljon mustalaisia ja aasialaisia.

Hyvillä mielin lähdetään sarjatauolle sillä ensimmäinen tavoite on saavutettu ja uudet kovemmat odottavat syksykahinoita.

Mitaliotteluihin johdattivat:
Punni, Jami, Musti, Teitsi, Waltsu ja Jykä

Muiden ansioista pääsevät myös nauttimaan poissaolleet Terppa ”Glof” Laitinen ja Masu ”Möggi” Mäkinen.

Rutiinisuorituksesta

   


Givaa Gesälomaa
Walton Venue 28.06.11 FC Goodies-King Kongs 4-1

Giva oli startata Gesälomille kun King Kongs kaadettiin kevätkauden viimeisessä futisottelussa 4-1. Hyvin oli porukkaakin saapunut matsiin. Kaksi kentällistä ja maalivahti. Ihan hyvä että vaihtareita löytyi sillä helle hiukka uuvutti muutaman heikkokuntoisimman pelurin.

Otteluun saatiin upea alku kun jo minuutin pelin jälkeen tekaistiin kulmapotkuerikoistilanteesta 1-0.
Paljon kritiikkiä viime pelissä saanut ja kärjessä pelannut pelaajamanageri Musti Mustonen laittoikin itsensä keskikentälle ja siltä paikaltahan maalinteko olikin paljon helpompaa. Kova polvenkorkuinen laakakulmapotku Tipi Mäntyseltä ja siitä oli iisiä Mustin nikata sivutakaraivolla pallo verkkoon. Huomattava elopainon pudotus mahdollisti vaikean kumarrusjonglöörisuorituksen eikä vatsa ottanut kiinni.
Eikä mennyt kuin seitsemän minsaa kun Kuide Kujala esitti Top kymppi maalin. Taas Tipi Mäntynen avusti pitkällä alakerran syötöllä Tekniikkamiehelle pallon kärkeen. Haltuunotto ja näppärä taidokas tsippaus vastustajan pakin yli ja siitä varma alanurkkalaakasu. Mokke vaan katseli että mikä suhahti.
Pallohan oli meillä eikä ekalla puoliskolla torjuntavastuun kantanut Waltsu Walden joutunut puuttumaan paljon peliin. Ja mihinkä puuttui niin sekin hoidettiin tyynen varmasti.
Lahti Aqua tauolle lähdettiin 2-0 numeroissa.

Puoliajalla korostettiin syöttöjen tarkentamista.

Teppo Melchy toivoi että jatkossa olisi taukojuomana punaviiniä. Että heillä aina Ranskassa paussilla nautiskeltiin punkkulasilliset.
Myös puolten vaihto aiheutti pientä lisätoimintaa kun seuran ”lääkintätoimista” vastaava Fysioterapeutti Dalle Tuominen vaati että nyt pojat aurinkorasvaa naamaan kun pelataan kasvot mollikkaan päin. Melanoomariskit pitää hoitaa minimiin kun muutenkin on jo ihan riittävästi jengiä sairastuvalla.
Liekö ”Niveaa” mennyt vähän silmiin kun toisen puoliskon alussa Kinkkarit pisti kovasti painetta meidän puolustuspäähän.


Onneksi silloin astui kuvaan toiselle puoliajalle maaliin vaihdettu monipuolisuus lahjakkuus Lordi Sillanpää. Kolme Gansainvälisen luokan torjuntaa peräjälkeen ja vasta neljännellä yrittämällä  pallo meni verkon perukoille.

Siinä vaiheessa alkoi jo tilastomies Hara Mikkosenkin kyynärsauva heilua että ei perengele nyt jos ei peli parane niin alkaa tulla ”kepistä”.
Herätys toimikin tehokkaasti, sillä pari minsaa myöhemmin Teppo nousi tuttuun tyyliinsä vasemman pakin paikalta ohitellen vastustajan toisensa jälkeen. Rikkomaanhan ”punkkupoikaa” jouduttiin juuri rankkarirajaa ennen. Tipi juonimaan vaparia. Pikku siirto Dallelle jonka laukaus oli tällä kertaa oikeaoppinen polvi pallon yläpuolella veto ja suunta alanurkkaan eikä ”jättiläisten” maalin ylänurkkaan. 3-1 tuntui jo helpottavalta. Hattua täytyy vastustajalle kuitenkin nostaa kovasta yrityksestä. Tsemppiä löytyi vaikka vaihtareita oli vaan kaksi. Joten Loordikin joutui vielä venymään pariin huipputorjuntaan.
Jusa Salmelan 4-1 maali kolme minsaa ennen loppua katkaisi sitten viimeiset pyristelyt. Tipin ”valelaukaus” hämäsi veskarin ja Jussin oli helppo ohjata pallo verkon perukoille.

Giva voitto siivitti joukkueen iloisin mielin Juhanan terassille omakustanne olusille ja jälkispekuloinneille.


Lomallelähtijäisissä oli mukana:
Loordi Sillanpää, Tipi ”Syöttöspecialisti” Mäntynen 0+4, Terppa ”Taas Myöhässä” Laitinen, Vänkä Mäkinen, Teppo ”Punkku” Melchy, Teitsi Teivainen, Hartsa Luoma, Jykä ”Pohje Ramppas” Ryttäri, Dalle ”Polvi Pallon Yläpuolelle” Tuominen 1+0, Musti ”Vähän Huippaa” Mustonen, Waltsu Walden, Jusa Salmela 1+0, Mäksä Mäkipää ja Kuide ”Technics” Kujala 1+0.

Tilastointi Hara ”Gäskyttäjä” Mikkonen

Myös faniyleisö alkaa jälleen löytää kivasti tiensä katsomoihin.
Rouva Mäntynen oli varta vasten saapunut paikalle ilman vuhvuhzeloja.

Gesälomille lähdetään
:n kanssa.

PS. AIGAMIESTEN POTKUPALLOGOULU SEURAAVINA NELJÄNÄ GESKIVIIKKONA.

Päätoimittajan paluu gesälaitumilta:

Guntsari meni

FC Goodies-Assan Ball 1-1 
Walton Venue 21.06.11


Tavallista kovempien paineiden alla pelattiin tiistainen ikämiesmatsi Assan Ballia vastaan. Seurajohtohan oli heittänyt houkuttelevan ”guntsaritarjouksen” pelaajille, että jos Assa kaatuu niin Juhannuksen aatonaaton treenejä ei peruta mutta siirretään tuonnemmaksi.

Ei kaatunut vaan tasuriin päädyttiin. Kovasta käskyttämisestä tunnettu johtoporras vaatikin että treenit pidetään, mökille ryyppäämään voi lähteä vasta aattonakin. Pelaajat vetosivat kuitenkin managerin tunteisiin kun muksut haluaisi päästä ajoissa vesileikkeihin ja vaimoakin täytyisi tuulettaa, kun sitä yhteistä aikaa on niin vähän.
”Ruikuttaminen” auttoi tällä kertaa, sillä Digtaattori Mustonen ilmoittikin yllättäen toimintaohjeiden muutoksella.

Siirretään joukkueharjoitukset, mutta jokainen vetää henkilökohtaisen ”govennetun” lihaskuntotreeniohjelman tunnollisesti läpi:
To aatonaattona kolmen kaljakorin kanto kaupasta autoon.
Pe aattona kahden täyden ja yhden tyhjän korin kanto autosta kokolle.
La juhannuspäivänä yhden täyden ja kahden tyhjän korin kanto rankasateen kasteleman syttymättömän kokon luota mökin terassille.
Su kolmen tyhjän korin asettelu auton takapaksiin (nosta varovasti ettei lurahda paskat housuun) ja litran vissypullon kanto varjoisaan lepotuoliin seuraksi.
(GN:n lisäys: Ma tyhjät korit ja ehjät pullot gauppaan)

Pelihän piti olla selvä nakki kun muutamaa viikkoa aikaisemmin oli vastustaja kaadettu puhtaasti 4-0 Teitsi Teivaisen neljällä maalilla. Nyt oli olosuhteet kuitenkin toiset kun rankkasateet oli pehmentänyt kentän ja toisen maalin edustallakin oli valtava vesilammikko jossa pallo käyttäytyi milloin mitenkin. Eli teknisenä joukkueena tunnetulle Goodies-miehistölle oli jo etukäteen selvää että surkeat olosuhteet ei ainakaan heille hyväksi ole.
Ja sehän näkyikin lukuisina harhasyöttöinä ja epäonnistuneina laukauksina. Hallintaa oli mutta viimeistely luokatonta. Niinpäs siinä kävikin, että G-miehistön yliaktiivisen painostuksen seurauksena vastustaja sai yhden ylivoimapistohyökkäyksen ja siitä pallon reppuun.
Pelin luonteesta kertoo, että maalivahdillamme Loordi Sillanpäällä oli yksi torjunta ekalla puoliskolla.

Puoliajalle mentiin täysin epäoikeudenmukaisissa 0-1 tappionumeroissa.

Puoliajalla Manageri muistutteli, että jos ei voittoa tule niin…
Myös pelin jälkeen saatavista uusista G-paidoista muistuteltiin.

Toinen puolisko heti täyttä rullausta vastustajan puoliskolla ja menihän se viimein kun Teppo Melchy lähetti laakavedon vastustajan maalille ja Dalle Tuominen kirjaimellisesti ”uitti” pallon uhrautuvaisesti maaliin. Kyllä pojan ”uintipotkun” jälkeen viininpunaiset collegepöksytkin painoivat muutaman lisäkilon.
26 minsaa vielä jäljellä. Joten eiköhän se siitä hoidu. Mutta vaikka joukkueellamme oli lukuisia lisämaalin paikkoja niin aina oli Assaraaja edessä tai pallo pysähtyi vesilätäkköön. Kuivalla kelillä olisi varmasti muutama mennyt maaliin. Vastustajan hyökkäysmäärästä kertoo että Loordi teki   toisellakin puoliajalla yhden ainoan torjunnan. ( Vähistä hommista kertoo, että ei edes pojan pelivarusteet olleet yhtään kurassa matsin jälkeen vaikka kenttä oli aivan ”liejuna” Pyykkärin Huom!).
1-1    numeroihin oli tyytyminen.

Pientä harmistuksen kalapaliikkiakin kuultiin kun toista kärkimiestä moitittiin liian vähästä liikkumisesta ja sekin vielä vääränlaista. Siinä jopa ”arvostelun uhri” väläytteli seurasiirron olevan mahdollista, mutta vetikin sen sitten nopeasti takaisin kun tajusi ettei toisiin seuroihin mahdollisesti kelpaisikaan. Ykköskärkimies säästyi nuhteilta.

Pientä positiivisfiilistä saatiin matsin jälkeen kun uudet
”G 77 prassailupaidat” jaettiin tilaajille ja ilmoituksesta, että kiihkeästi odotettu Aigamiesten Potkupallogoulu käynnistyy
uusine teemoineen viigolla 27.

Guntsarin menettivät, mutta Juhannuksen Govennettuun lupautuivat:

Loordi Sillanpää, Teppo Melchy 0+1, Dalle Tuominen 1+0, Terppa Laitinen, Jykä Ryttäri, Tipi Mäntynen, Jusa Salmela, Vänkä ”ykköskärkimies” Mäkinen ja Musti ”toinen kärkimies” Mustonen.

Gannustuksen ja tilastoinnin hoiti erinomaisesti yhdestä kyynärsauvasta huolimatta Hara Mikkonen.

Tasurista tuli yksi piste joten tulkoon siitä sitten myös
.  
Gesärenkitoimittajaharjoittelija Vängä Mägisen diploomityö:

"Otteluselostus
FC Goodies - Flyers 0-3"

15.06.11 Gankolan Walton Venue


Ilman lämpö oli erittäin sopiva herkästi hikoileville miehille,
eikä satanut ja tuulikin oli varsin kevyt. Kenttä ei tietenkään ollut
niin laadukas ja tasainen kuin varsin mielenkiintoisen ja hyvätasoisen matsin pelanneet G-miehet ja Flyers.


Kentälle saatiin varsin iskukykyinen joukkue tiistaina vallinneen hienoisen
epätietoisuuden jälkeen. Pari perui poisjääntinsä ja kolme tuoretta miestä oli kehissä.

Peli alkoi tasaisena ja tilanteita oli molemmissa päissä,
mutta jakson edetessä painopiste siirtyi  Flyersin kenttäpuoliskolle.
G-miesten tämän kesän ongelma eli maalinteon onnistuminen
oli kuitenkin jälleen mukana turhan isossa roolissa.

27 min oli pelattu, kun kesken hyvän hallintajaksomme, pallo oli meidän alueella ja karmaisevan harhasyötön jälkeen tilanne oli 0-1.
Tuomari ei jaksanut viheltää meille rankkaria viime sekuntien selvästä käsivirheestä, josta sisuuntuneena G-miehet aloittivat  2. jakson alun valtaisan pyörityksen,  jolloin pallo oli muutamia sekunteja lukuunottamatta 5 minuuttia Flyersin kenttäpuoliskolla.
Sen aikana oli monta hyvää maalintekopaikkaa ja monta kertaa huonoa tuuria, jossain ehkä huonoa taitoakin.

41 min Tipi veti vaparin etutolppaan, mutta ei sen lähemmäs.
Peli taisi ratketa 53 min kohdalla Flyerin pistohyökkäykseen, jolle Teitsi maalissa ei voinut mitään.  57 min Kurppa ratkaisi hienolla päämaalilla pelin lopullisesti flygareille.

Pallon hallinta oli G-miehille ainakin 60-40. Valitettavasti maalinteossa Flyers oli paljon parempi.
Vastustajallamme oli lähes koko pelin selkeä 4 miehen puolustus,
jossa käytettiin taitoa, tuuria, suunsoittoa ja koviakin otteita, jotka saivat aikaan sen, ettei sen lopullinen avaaminen onnistunut G-miehille.

Tiistain maalitykki Teitsi oli kolmesta maalista huolimatta mies paikallaan.
Hyvitti huonon maalipotkunsa loistavalla heittäytymisellä torjuen pallon alanurkasta.

Taistelijoina kentällä olivat Tipi, Hartsa, Terppa, Reiska, Jusa, Mäkkäri, Dalle, Teppo, Jykä.

Peli oli sen verran hyvää, että  ketään vastaan ei voi olla muuta tavoitetta kuin 2 pistettä, kunhan opitaan laukomaan pallo maaliin.

Kentän laidalla tilanteita jännitti jakapöytäänsä tiistaina kolhun saanut Vänkä.

Hyvästä hallinnasta:

Seuraava peli
Ti 21.06.11 Gankolan Walton Venue
*Puusilmätehtävä Loordi 17.30
433 18.40 FC Goodies - Assan Ball

16.6. ei harjoituksia.
Juhannusviikon torstaina ei harjoituksia, kun väki siirtyy kesäjuhlia viettämään.

Juhannuksen jälkeen tiistaina vielä peli, ekan kerran King Kongia vastaan, älkää unohtako.Ykstotista tilastoa Walton Wenuelta:
6:n miljoonan niitin mies hurjana!

TEITSI TERÄVÄNÄ MAALIN EDUSTALLA!
Ti 14.06.11 Gankolan Walton Venue Assan Ball - FC Goodies 0-4

Toimittajaharjoittelija Harri Mikkonen kirjasi seuraavaa:

1 min  1-0 Teitsi (Mäkkäri)
5 min  2-0 Teitsi (Vänkä)
20 min 3-0 Teitsi (Jykä)
58 min 4-0 Teitsi pingpongpallottelun jälkeen, ei syöttäjää

Kaikki maalit Teitsi teki hallitusti n. metrin etäisyydeltä.
Muitakin hyviä tilanteita oli mm. 4 päällä ohjausta mv:n edestä,
ei kuitenkaan täysosumia.
(Guinga tämä gaikki oikein on mahdollista?  Gatso Teitsi INTRO TÄSTÄ!
- better - faster - stronger
- teitser - )


Vastustajan parhaan tilanteen Kapa torjui yläriman kautta kulmaksi 38 min pelin kohdalla.

Muita voittajia olivat Teppo, Reiska, Tipi, Waltsu, Dalle, Lordi.

Keskiviikon otteluun klo 17.20 alkaen kaikki mahdolliset mukaan.

Vänkä

EI MUUTA KUIN GEE/MAALI:

... mutta montako geetä tuli gotona Gultsulle ....4 MaGnitudia?Aarnikotkilla sulat pöllysi.

Gyyggä Goodies-Aarnikotkat 3-1 Gisapuisto 09.06.2011

Ei pidä ihmetellä jos kadulla tulee vastaan alastomia/sulattomia Aarnikotkapelureita, sillä Gyyggä Goodies kyni ”Aarnikyyhkyläiset” tehokkaasti 3-1 ja nappasi samalla historiansa ensimmäisen kyykkämatsin voiton. Ja sehän tehtiin jo kauden toisessa pelissä. Liekö tällä kertaa pelaajavalinnat osuneet kohdalleen. Taitavimmat olivat paikalla.

Teikkaus voitettiin (Mitä sillä sitten lienee merkitystä. Ei ole vielä selvinnyt) ja aloitus otettiin.
Kalikoita lenteli sinne tänne. Karttuja (Pesäpallomailan näköinen heittoväline) lenteli tänne sinne ja tasaisissa merkeissä mentiin. Jopa niin tasaisessa että erävoitosta (tai mikä lienee?) jouduttiin ottamaan uusintaheitot neljälle kalikalla (muutenhan kalikoita on 20) ja siinä G-hermot paineen alaisuudessa totuttuun tapaamaan pitivät. 1-0 erävoitto ja sulkia lenteli jo ilmassa.

Toiseen erään Aarnikset saivat teipattua siipiään ja korjasivat pisteen vaikka G-miehilläkin oli katkasun paikka. Ei ollut edes pöllön tuuria. Joten 1-1 mentiin ottelun puolessa välissä..

Kolmannen erän voitto tietäisi jo varmaa yhtä pistettä eli seurahistorian ensimmäistä.
Joten heittojen keskittymiseen paneuduttiin entistä huolellisemmin. Paitsi ”Luupäät” Waltsu ja Tero halusivat kokeilla omaa peliä, omaa taktiikkaa ja huonoin tuloksin. Waltsun yhdistetty Baseballmaila-Pesäpallomaila heittoyhdistelmä kaatoi ainoastaan vastustajan juomavesipullot. (No hyvä edes sekin. Toim. Huom!) Ja Johtaja Laitisen oikealle ruutuun suunnattu heitto sinkautuikin vasemmalle ruutuun ja neliön leveys on sentään neljä metriä. Gapteeni Mustosen terävä puhuttelu jukuripäille toi kuitenkin laadun takaisin ja tulosta alkoi taas syntymään. Iso tekijä onnistumisiin oli myös kun  orapihlaja-aidan takaa alkoi kuulua rytmikkäät GoGoodiesGo!! huudot. ”Tehocuppiäitee” Sari Teivainenhan se sieltä saapui kannustamaan Kortteliliigan toiseksi parasta joukkuetta. (Kuules Äitee. Goodiessien yli ei kävellä. Toim. Huom!) ja etenkin kun oma ”Kultsu” (nykyään Gultsu) oli mukana niin meteliä riitti. Gultsukin innostui heti parhaimpaansa ja kapuloita kaatui. Selkeä erävoitto. Johto 2-1 ja se historiapinnakin on nyt varma.

Viimeinen erä menikin tyylitellen. Sulaton, tylsäkyntinen, lyttynokkainen ennen niin uljas ”lintu” muistutti ennemminkin joulukalkkunaa uuniin pantavaksi. G-miehet vain odottivat veitset ja haarukat tanassa ”paistin” valmistumista. Ja varsin äkkiä se ”gypsyikin”.  Gapteeni Mustosen päätösheitto kolautti viimeisen kapulan ruudusta ulos ja rinkitanssi oli valmis, keskellä Äitee.
3-1 voitto tuli siis ansaitusti.

Vastustajan riveissä panikoitiin kuka uskaltaa lähettää Aarnareiden keulahahmolle Tunneli Topi Toivoselle tekstarin Berliiniin lopputuloksesta. Päättivät valehdella ja kertoa vasta reissun jälkeen totuuden ettei mene lomamatka piloille.

Rauhoitetun linnun rääkkäykseen syyllistyivät:
Iso Garttu Mustonen, Gultsu Teivainen, Waltsu Walden ja Terppa Laitinen.

Intohimofanina Äitee Teivainen


Kyllä!... täydet viisi garttua :
Tuplagatasrohvi

Walton Venue 07.06.11 FC Goodies-Kaukkari 0-7

Ruotsi-Suomi 5-0. Kaukkari-FC Goodies 7-0. TUPLAKATASROHVI!!

Ei auttanut Suomen nuorennusleikkaus, eikä liioin Goodiessien vanhennusleikkaus kun G-miehistön pelaavaan ryhmään nostettiin edellisestä matsista poissaolleet Managerin tehtäviäkin hoitaneet Musti Mustonen ja Vänkä Mäkinen. Ja maaliin laitettiin seuran kokenein. Vetreä ikäpresidentti Loordi Sillanpää. Surkeesti pelattiin kuten Suomikin. Seitsemän omiin kertoo että ei oikein natsannut. Loordin piikkiin ei voi kaikkia laittaa. Ainoastaan ne maalit mitkä meni veskarin oikealta puolelta. Mutta siihenkin löytyi syy kun maalivahdin torjuntahousuista puuttui pehmuste siltä puolelta eikä voinut heittävöityä.

Ekalla puoliskolla Kaukkarin kaikki hyökkäykset päättyivät maaliin ja G-joukkueen yritykset osuivat vain yläristikkoon tai vedot suuntautui päin maalivahtia.  0-4 tauolle päät riipuksissa.

Tilannetta ei parannut kun tauolla terrieripuolustaja Gaapo Lehtinen riisui pelikenkänsä polvivamman vuoksi.
Päätettiin kuitenkin että taistellaan myötätuulessa Loordille nollapeli.

Nolla peli saavutettiinkin mutta se tuli G-joukkueelle maalinteon muodossa. Ei Kaukkarikaan tehnyt kuin kolme, joten pelin ”parannusta” oli havaittavissa. Lähimmäksi reppua pääsi Jusa Salmela joka tökkäsi tyhjän vastustajan maalin edustalta parista metristä yli. Liekö epävarmuutta viimeistelyssä aiheuttanut epäilys että jos hän tämän tekee, niin siinäpä voi osua valinta G-miehistön parhaaksi pelaajaksi. Ei tullut Jusalle valintaa eikä muuten tullut kenellekään joukkueen parhaan  pelaajan titteliä. Hanureita ja tutteja olisi voinut kyllä jakaa.

Loppu kaneettina voisikin sanoa Härkä Heinisen sanoin että rinta kaarelle, pää pystyyn ja suunta kohti uusia vastoinkäymisiä.

Walton Venuen Tuttiritareina häärivät:

Loordi Sillanpää, Dalle Tuominen, VG Laitinen, Gaapo Lehtinen, Teppo Melchy, Tipi Mäntynen, Musti Mustonen, Jygä Ryttäri, Jusa Salmela, Mäksä Mäkipää, Guide Gujala, Vänkä Mäkinen ja Teitsi Teivainen

Ei faneja muita kuin pelin viheltänyt erotuomari Jake Ropponen

Hanureita yhtä monta kuin mitä ruatti teki:


Gyyggä algoi gyygyllä…
Dynamo-GyyggäGoodies 3-1
25.5.11

Gaikkien aigojen ega gyyggägierros gortteliliigassa!


Meitäpoikia oli kuusi. Neljä pelasi aina yhdessä "erässä". Kentällisiä kierrätettiin samaan malliin kuin kurlinkissa.

Vaikeeta oli…jos kiersi ukot niin kyllä kiersi garttukin ihmeellisiä ilmaveivejä ja ohitti
pulikoita, eikä meinant millään mennä nurin ja ruudun ulkopuolelle.
Numeroilla hävittiin3-1, mutta erät olivat tasaisia.
Viimeinen erä saatiin sentään kotiin, joten jonkin sortin tuuletusta se sallinee…
ihan ei vielä kuitenkaan torilla tavataan hurmosta...

Gyyggään tutustumassa

Masu*
Punni*
Walton*
Teitsi*
VG
Jameson

*-merkatut olivat tässä historiallisessa tähtikentällisessä joka toi yhden pojon…tai pään …tai erän…tai miten se nyt merkataankin

annetaan
, yhdestä erästä...

Tästä vähän lisäinfoa liigan sivuilta.


Goodies edelleen liekeissä!
FC Goodies-Kermavaahto 4-1 Walton Venue 24.05.11

Good Newssien vakitoimittajien ollessa ties missä, niin uusi Gesätoimittaja (Päätoimittajan serkku. Ei paikkaa kuitenkaan suhteilla saatu) antaa ensiraporttinsa kaikille tiedonhakuisille.

Antaa Palaa!

Turhaan vihelletty rankkari ja hieno torjunta heittäytymällä.

Tuli ilmeisesti liian hyvä olo, kun 2-0 oli tilanteena varmaan 4 minuutin kohdalla.
Sen jälkeen niillä oli sorkka välissä joko viimeisen syötön tai maalia kohti menneen laukauksen edessä.

Palloa syöteltiin aika paljon maassa ja jopa omille, mutta olisi niitä maaleja voinut tulla paljonkin enemmän, kun ym. olisi saatu hoidettua kuntoon.

Tilastot tulee kun varamanageri Lahtelan paitakassista ne löytyy.

Voiskohan antaa
... neljästä maalistaGiva aloitus
Walton Venue 17.05.11 FC Goodies - Saksalan Krouvi 2-0

Peräti 19 peluria 22:sta saapui paikalle kauden KKI 40v sarjan avausotteluun.
Joukkovoima näytti tehonsa vaikka ikähyvitystä annettiin n. 10 vuotta, kuten myös ainakin 10 kilohyvitystä. Joten Krouvin yhden vaihtomiehen taktiikka ei riittänyt vaan puhti loppui vastustajalta mitä pidemmälle matsi eteni.

Avauskokoonpanoon oli tunkua kun Manageri oli edellisen lauantain juhlagaalailtana Teerenpelissä olutlahjonnalla lupaillut yhdelle sun toiselle avaukseen pelipaikkoja. Hyvässä hengessä (kun Mustonen lupaili maksaa oluset takaisin) kuitenkin kaikki saatiin jossain vaiheessa kentälle.

Heti alussa nähtiin että nuorta voimaa oli vastassa ja ketterillä jaloilla Saksalan miehet jyräsivät uhkaavasti kohti Kapa Lahtelan maalia. Mutta”poikaset” ei tienneetkään minkä tason maalivahti seisoi Goodiestolppien välissä. Aivan huikeita kaiken osa-alueen kroppatorjuntoja nähtiin ja maali pysyi koskemattomana. Tilastonikkari Vänkä Persson kirjasi 4 huipputason torjasua ekalla puoliskolla. Meidän hyökkäykset etenivät hiukka rauhallisemmalla tahdilla, mutta pahoja paikkoja silti luotiin. Ihailtavaa oli myös nähdä kun Botswanasta lomailemaan tullut Afrikan apu Arska Kalmari otti heti puolustuksessa johtajan roolin rauhoittaen ja ohjaten peliä. Asenteesta myös kertoo että lyhkäsissä vedettiin vaikka ilma oli varsin kolea.  
Jakson puolessa välissä katsomo repesi. Persson Pitchin treeneissähän on paljon panostettu erikoistilanteisiin ja niinpä Mäkkäri Mäkipää ja Tipi Mäntynen juonivat avausmaaliin. Sivurajapotkusta Mäksä syötti Tirppenille n 3 metrin siirron josta saman tien n.25 metrin keskitys vastustajan maalille. Tilanne pakotti Saksalapakin pukkaamaan palloa ja sinnehän se meni omaan maaliin. Komea kuvio.
Heti perään Jykä Ryttäri ohjasi tolppaan ja elämänsä ensimmäistä Kortteliliigan futismatsia (vasta viiskymmppisenä) pelannut Ana Heinonen törkkäsi myös maalipuihin.
Tiukkoja tilanteita ja viihdyttävää potkupalloa nähtiin puolin ja toisin. Tauolle silti 1-0 numeroissa.

Paussilla tuttuun tyyliin puhuttiin muusta kuin pelistä ja taktiikasta. Lisäpaineita ei haluta.
Sen sijaan arvosteltiin jyrkin sanoin Suomen Leijonien käyttäytymistä sikahumalassa kotiinpaluutilaisuudessa. Goodiesmiehethän ovat jo vuosikausia puhuneet omissa peleissään ja tilaisuuksissaan nollatoleranssista. Kuten lauantain Juhlagaalassakin nähtiin, niin kulunut talvikausi ”nollattiin” tyylikkäästi.

Toinen puolisko mentiin ehkä enemmän meidän hallinnassa kun vastustajan yksi väkkäräpelaaja Jami Simanainen reväytti reitensä ja kunto rupesi muilta loppumaan.
Ratkaisevaa niittiä jouduttiin kuitenkin odottamaan peräti parikymmentä minuuttia. Gallian lahja Goodiesseille Teppo Melchy löysi aivan vapaana olleen Rookiepelaajan Heinosen Anan tyhjän maalin edestä. Salibandyn erikoismies olisi varmasti yrittänyt bändymatsissa jonkin näköistä
ilmaveiviä, mutta nyt oli jaloissa nahkakuula. Yleisöä haluttiin tälläkin kertaa viihdyttää. Fred Astaire-River Dance yhdistelmä jalkatyössä ja sitten vasta laakastiin pallo verkon perukoille. Eiköhän siinä ollut niitti. Ja olihan se.

2-0 ekasta matsista tuntuu todella lupaavalta jatkoa ajatellen. Ja kunhan saadaan puuttuvat kolme pelaajaa vielä kehiin niin Päämanageri Musti Mustonen pääsee toteuttamaan neljän kentällisen systeemiäan. (Mainittakoon Leijonien coutsi Jukka Jalonenhan käytti samaa taktiikkaa. Tulokset puhuu puolestaan)

Givassa aloituksessa oli mukana:

Gapa Lahtela, Terppa Laitinen, Teppo Melchy 0+1 + varoitus (väärä vaihto), Jylpy Gaikkonen, Väiski Väisänen, Dalle Tuominen, Ana Heinonen 1+0, Tipi Mäntynen 1+0, Mäksä Mäkipää, Teitsi Teivainen, Lordi Sillanpää, Watsu Walden, Jykä Ryttäri, Arska Galmari, Jusa Salmela, Hartsa Luoma ja Reiska Reinikka.

Managerointi Musti Mustonen
Apumanagerointi Vänkä Mäkinen

Yleiarvosanaksi heti .
(Pientä fiilausta viimeistelyyn niin täydet olis napsahtanut)   

©2019 Go Goodies Go! FC Goodies Lahti - suntuubi.com